Drakula tura - Noć veštica


Drakula tura - Noć veštica


  • Program:
  • Termini:
  • Usluga:
  • Hoteli:
  • Prevoz:
  • Noć veštica
  • 26. - 29.10.2017.
  • Noćenje sa doručkom
  • 3*
  • Autobus
Cena: 115 €

4 dana / 2 noći


Postavite pitanje

Cena aranžmana obuhvata:
- prevoz udobnim turističkim autobusom (s klima-uređajem te audio i video-opremom);
- smeštaj u hotelu „Sinaia“ ***+ (www.hotelsinaia.ro) u Sinaji, u hotelu „Poiana Ursului“ *** u Pojani Brašov (Poiana Braşov) ili u hotelu „Carpati“ *** u Predealu, na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto); evropska kategorizacija hotela; dvokrevetne sobe; doplata za jednokrevetnu sobu 15 € za noć; treća odrasla osoba plaća 90 €; deca do 12 godina imaju popust 30 % od cene aranžmana.
-  razgledanje Sigišoare, Brašova i Sibiua;
- pratnju domaćina agencije „Karpati“.

Cena aranžmana ne obuhvata:
- komplet ulaznica za sve objekte predviđene programom (Istorijski muzej u Sigišoari,                                 manastir Sinaja, dvorac Peleš; 15 €; cene fakultativnih izleta obuvataju troškove prevoza i rezervacije, kao i uslugu vodiča
- Halloween u zamku Bran (prošlogodišnja cena ulaznice za obilazak zamka bila je 50 leja (oko 11€),  cena ulaznice  za obilazak zamka i „Halloween party” (samo odrasli) bila je 150 leja – 34 €);
- osiguranje putnika (570 din.).

Način plaćanja:
u 3 rate, u dinarskoj protivvrednosti prema prodajnom kursu Addiko banke; prilikom rezervacije 40 % od cene aranžmana; ostatak gotovinski najkasnije 7 dana pre polaska ili čekovima u 2 mesečne rate bez uvećanja; poslednja rata 20.12.2017.

Opšte napomene:
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
Međunarodno putno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva vaša putovanja, jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete, kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

CENA JE FORMIRANA NA BAZI 40 PUTNIKA. U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA, AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA ODGODI ILI OTKAŽE PUTOVANJE, O ČEMU ĆE PUTNIKE OBAVESTITI NAJMANJE 5 DANA PRE  POLASKA.  UZ  OVAJ  PROGRAM  VAŽE  I  SVE   OSTALE   ODREDBE   OPŠTIH  USLOVA  PUTOVANJA   TURISTIČKE   AGENCIJE  „KARPATI“.

PROGRAM PUTOVANJA:

26.10. - Polazak u 17 h iz Novog Sada (ispred železničke stanice), a u 19 h iz Beograda (sa parkinga preko puta otvorenog tržnog centra – tzv. „buvljak”, ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe). Nastavak putovanja: Temišvar – Deva - Sibiu - Sigišoara.

27.10. - Pre podne dolazak u Sigišoaru (Sighişoara), najočuvaniji srednjovekovni grad Rumunije, u kojem je, 1431. godine, rođen kontroverzni vlaški vladar Vlad Cepeš (Vlad Ţepeş), poznatiji kao Drakula (Dracula). Fakultativna poseta Istorijskom muzeju i Sobi za mučenje. Razgledanje vrlo atraktivnog starog gradskog jezgra Sigišoare, koje se nalazi na Listi svetske kulturne baštine UNESCO-a. Posle podne dolazak u Brašov (Braşov), centar jugoistočne Transilvanije i jedan od najlepših gradova Rumunije. Panoramsko razgledanje grada: Crna crkva (Biserica Neagră) iz XV veka (najveća gotička crkva između Beča i Carigrada), stara gradska većnica... Slobodno vreme. Uveče dolazak u Pojanu Brašov (Poiana Braşov) ili Sinaju (Sinaia). Smeštaj u hotel. Noćenje.

28.10. - Doručak. Fakultativna poseta manastiru Sinaja (XVII vek) i dvorcu Peleš (Castelul Peleş),  jednom od najlepših dvoraca Evrope, inače nekadašnjoj letnjoj rezidenciji Karola i Elizabete, prvog rumunskog kraljevskog para. Slobodno popodne. Uveče fakultativni odlazak u zamak Bran (Castelul Bran) iz XIII veka, u kojem je Vlad Cepeš Drakula bio zatvoren. Noć veštica (Halloween) u samom zamku, sa iznenađenjima koja će putnike podsetiti da se nalazeusrcuTransilvanije. (Prilikom dolaska u Bran, posećuje se unutrašnjost zamka, dok se glavna žurka odvija u dvorištu zamak Bran (prethodnih godina zatvoren deo sa grejanjem)). Povratak u hotel. Noćenje.

29.10. - Doručak. Napuštanje hotela. Dolazak u Sibiu, grad u južnoj Transilvaniji, koji je 2007. godine, nakon ulaska Rumunije u Evropsku uniju, nosio titulu kulturne prestonice Evrope. Kratko razgledanje starog gradskog jezgra Sibiua, koji nosi tradicionalni epitet „muzej na otvorenom“: Veliki trg (Piaţa Mare), na kojem se, između ostalog, nalaze Palata Brukental (Brukenthal; 1785. god.; austrijski barok) i rimokatolička, jezuitska crkva (barok; 1733. god.); Mali trg (Piaţa Mică), sa Savetnom kulom (Turnul Sfatului; XIII vek); Trg Huet (Piaţa Huet), sa evangelističkom katedralnom crkvom iz XIV veka (gotička bazilika)...  Polazak za Srbiju. Ruta: Deva - Lugož (Lugoj) - Temišvar (Timişoara)... Povratak u Beograd, odnosno Novi Sad do 24 h.  

Fakulativni izleti:

 

OPIS HOTELA:

Hotel „Rina Sinaia“ *** (www.hotelsinaia.ro) se nalazi u centru Sinaje. Hotel poseduje dvokrevetne sobe. Sobe sadrže: kablovsku televiziju, wi-fi, telefon, mini bar, sopstveno kupatilo, fen, pojedine sobe poseduju terasu... U sastavu hotela su: restoran, konferencijske sale, bazen, fitnes centar...

Hotel „Poiana Ursului“*** (http://poianaursului.ro) nalazi se nedaleko od centra Pojane Brašov. Svaka soba ima TUŠ/WC, TV, telefon. U sastavu hotela su restoran, konferencijska sala...

Hotel „Carpati“*** (http://hotelcarpatipredeal.ro) udaljen je 700m od centra Predeala. Hotel poseduje dvokrevetne sobe. U sastavu hotela su restoran, sauna, bazen, đakuzi, fitnes centar...