Putovanje - Hrvatska i BiH


Dubrovnik, Korčula, Trebinje, Mostar i Sarajevo - autobusom


  • Program:
  • Usluga:
  • Smestaj:
  • Prevoz:
  • Hrvatska i BiH
  • Noćenje
  • App
  • Autobus
75 €

5 dana / 2 noćenja


Autobusom - 5 dana / 2 noćenja

Termin putovanja

Smeštaj

Cena putovanja

Specijalna cena

08.11.-12.11.2019

App

109 €

75 €

(plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS  na dan uplate)

 

Postavite pitanje

1. Dan: BEOGRAD
Polazak sa Novog Beograda, preko puta TC Ušće – Savska strana, sa okretnice autobusa 43, pored Brankovog mosta, oko 21 sat. Noćna vožnja kroz Srbiju i Bosnu i Hercegovinu uz usputna zadržavanja za odmor i obavljanje graničnih formalnosti.

2. Dan: TREBINJE - DUBROVNIK
Dozalak u *Trebinje. Obilazak grada. Slobodno vreme. Obilazak manastira Tvrdoš i *fakultativna degustacija vina u njegovim podrumima. Nastavak vožnje prema Dubrovniku. *Razgledanje Dubrovnika i slobodno vreme. U popodnevnim časovima okupljanje i smeštaj u apartmane u opštini Dubrovačka župa. Slobodno vreme. Noćenje.

3. Dan: DUBROVNIK - KORČULA
Slobodno vreme u Dubrovniku ili *fakultativni izlet do ostrva i grada Korčula, gde je, prema legendi rođen čuveni istraživač Marko Polo. Vožnja ka luci Orebić. Usputna pauza u Stonu i obilazak grada. Ukrcavanje na trajekt i plovidba do Korčule. Razgledanje grada i slobodno vreme. Oko 17h povratak trajektom u Orebić. Usputna pauza u vinariji Matuško na Pelješscu uz fakultativnu degustaciju vina. Povratak u apartmane. Noćenje.

4. Dan: DUBROVNIK – MOSTAR - SARAJEVO
Napuštanje apartmana. Polazak ka *Mostaru. Obilazak grada i slobodno vreme za kafu. Nastavak vožnje ka *Sarajevu. Šetnja Baščaršijom i slobodno vreme za ručak. Kasno popodne polazak za Beograd i noćna vožnja kroz Bosnu i Hercegovinu i Srbiju uz pauze za odmor i granične formalnosti.

5. dan SARAJEVO – BEOGRAD
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

Način plaćanja:
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana,
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA OMNITURS,
- Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina.

Aranžman obuhvata:
- Prevoz turističkim autobusom sa audio, video opremom i klimom
- Obilazak, Trebinja, Dubrovnika, Mostara i Sarajeva prema programu,
- 2 noćenja u 1/2 i 1/3 studijima i 1/2 apartmanima i u 1/2 sobama (sa sopstvenim kupatilom) u Dubrovačkoj župi,
- Usluge vodiča u svakom autobusu,
- Uslugu lokalnog vodiča u Dubrovniku,
- Troškove organizacije putovanja.

Aranžman ne obuhvata:
Fakultativne izlete:
- Degustacija 3 vrste vina u drevnim podrumima manastira Tvrdoš– 1000 dinara;
- Izlet na Korčulu – 30 EUR (povratne karte za trajekt , prevoz, lokalni vodič) ;
- Poseta vinariji Matuško na Pelješcu, uz degustaciju 3 vrste vina i laku zakusku 10 EUR;
- Međunarodno zdravstveno putno osiguranje (izdaje se u agenciji) ~1€ po danu po osobi;
- Doplata za jednokrevetnu sobu – isključivo na upit;
- Individualne troškove putnika.

*OPISI:
Trebinje Šetnjom kroz uzane starogradske ulice videćemo Sat kulu, gradske zidine sa trgovima, gradska vrata (tunel) koja povezuju Stari grad sa ostalim delovima grada. Pauza na “Trgu Pesnika” sa platanima starim preko 115 g. i kamenim fontanama. Ovde se mogu videti pokloni pesnika Jovana Dučića svom gradu (Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park).

Manastr Tvrdoš posvećen je Uspenju Presvete Bogorodice i podignut na stenama mesta Tvrdoša, kraj desne obale reke Trebišnjice. Podrumi manastira neguju tradicije srpskog monaškog vinogradarstva i Hercegovine, proizvodeći vina od autohtonih i internacionalnih sorti u podrumu iz 15. veka. Žilavka, vranac, šardone, kaberne sovinjon, ali i manastirska loza, proizvode se kombinovanjem drevnih i najsavremenijih tehnologija.

Dubrovnik Obilazimo Stradun, gradski trg Pojana Luža, Orlandov stub, luka, palata Sponza, crkva Svetog Vlaha, zvonik, Onofrijeva česma, kule Revelin i Mulo.

Ston je gradić s najdužim kamenim zidom u Evropi (5,5km), uskih tihih ulica, starih otmenih kuća i tragova drevnih kultura rasutih okolo. Njegova vrednost kao grada soli potvrđuje se i danas u pogonima najstarije aktivne solane na svetu.

Korčula je spoj šik Dubrovnika i prekrasnih prirodnih lepota. Srednjevekovni stari grad Korčula smešten je na uskom poluostrvu. Razgledanje grada: Katedrala sv. Marka, trg s većnicom, gradska vrata, kula Revelin i kuća Marka Pola.

Mostar Razgledanje Starog mosta, Krive ćuprije, kule oko Starog mosta, Tabhane, ulice Kujundžiluk…

Sarajevo Saraj, Vjećnica, Inat kuća, Latinska ćuprija, katedrala i srpska Saborna crkva, Gazi Husref begova džamija iz XVI veka, odlazak do Baščaršije, Morića Han, kazandžiluka.Fakultativni izleti:
- Degustacija 3 vrste vina u drevnim podrumima manastira Tvrdoš– 1000 dinara;
- Izlet na Korčulu – 30 EUR (povratne karte za trajekt , prevoz, lokalni vodič) ;
- Poseta vinariji Matuško na Pelješcu, uz degustaciju 3 vrste vina i laku zakusku 10 EUR;
- Međunarodno zdravstveno putno osiguranje (izdaje se u agenciji) ~1€ po danu po osobi;
- Doplata za jednokrevetnu sobu – isključivo na upit;
- Individualne troškove putnika.

NAPOMENE:
Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…) Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. U slučaju rezervacije više od 5 mesta istovremeno, molimo vas da kontaktirate našu poslovnicu kako bi proverili da li ima dovoljno mesta. Ovaj program rađen je na bazi 40 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje ili izvrši korekciju cene. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja – OMNITURS, Beograd, licenca Ministarstva turizma OTP 235/2010. Cenovnik br 1. od 19.09..2019.