Putovanje - Jordan


Biseri Jordana - avionom - od 12.9. - 20.9. 2019.


  • Program:
  • Usluga:
  • Hotel:
  • Prevoz:
  • Jordan
  • Noćenje sa doručkom
  • 5*
  • Avion
od 917 €

9 dana / 8 noći


9 dana / 8 noćenja sa doručkom, avionom

Hoteli 5*

Broj noćenja

Usluga

1/2 soba

1 dete 2-6 godina 1 dete 6-12 godina
BRISTOL 5* AMAN–ili sličan
3
HB
1.155
299
725
THE OLD VILLAGE HOTEL 5* PETRA–ili sličan
2
HB
SUN CITY - WADI RUM–ili sličan
1
HB
DOUBLE TREE BY HILTON 5* AKABA–ili sličan
1
HB
HOLIDAY INN 5*MRTVO MORE–ili sličan
1
HB
DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU IZNOSI  400 eur
Hoteli 4*
Broj noćenja
Usluga
1/2 soba
1 dete 2-6 godina
1 dete 6-12 godina
DAYS INN 4* AMAN–ili sličan
3
HB

967

917

299
599
PANORAMA 4* PETRA – ili sličan
2
HB
HASSAN ZAWAIDEH-WADI RUM– ili sličan
1
HB
CITY TOWERS HOTEL 4* AKABA–ili sličan
1
HB
GRAND EAST 4* –MRTVO MORE– ili sličan
1
HB
DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU IZNOSI   195 eur
CENA PO OSOBI PO PAKETU U DVOKREVETNOJ SOBI IZRAŽENA U EUR

* TREĆA ODRASLA OSOBA U DVOKREVETNOJ SOBI ISKLJUČIVO NA UPIT *

Postavite pitanje

1. DAN BEOGRAD – ATINA
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u 16.50h. Let za Atinu kompanijom Aegean Airlines (A 3977) u 18.50h. Sletanje u Atinu 21.30h po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja za Aman kompanijom Aegean Airlines (A 3940 ) u 23.50h.

2. DAN ATINA – AMAN-DŽERAŠ-ADŽLUN-AMAN
Sletanje u Aman u 02.00h po lokalnom vremenu. Po dolasku u Aman, završetka carinskih formalnosti i preuzimanja prtljaga transfer do hotela i noćenje. Nakon doručka, vožnja do Džeraša jednog od najbolje očuvanog Rimskog grada u Jordanu. Šetaćemo trgom koji je okružen kolonadom stubova, posetićemo rimsko pozorište i vizantijske crkve. Nakon razgledanja, nastavak putovanja ka Adžlunu koji je jedna od najvažnijih istorijskih regija u severnom Jordanu. Odlazak do Qalat er-Rabad zamaka poznatijem i kao kao baza arapskih snaga Saladina, kada je u 12-om veku porazio krstaše. Povratak u hotel u Amanu. Večera. Noćenje.

3. DAN AMAN- PETRA
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i odlazak na panoramsko razgledanje Amana koji je politički, kulturni i komercijalni centar zemlje i jedan je od najpoznatijih gradova Jordana, star više hiljada godina. Ovde ćemo posetiti staro utvrđenje, rimske ruševine kao i rimsko pozorište. Transfer do hotela u Petri. Večera .Noćenje.

4. DAN PETRA
Doručak. Nakon doručka celodnevni izlet u Petru, jedno od sedam svetskih čuda ili kako se još naziva “izgubljeni grad”. Pre dve hiljade godina Petra je postala prestonica Nabatejskog carstva. Grad je bio toliko slavan da se jedan od njegovih kraljeva, Aretas IV, čak spominje u Bibliji. Prirodno bogatstvo ovog područja na divan način se kombinuje sa profinjenom kulturom i arhitekturom Nabatejaca, koji su ostavili svoje pozorište, hramove, fasade, grobnice, manastire i ulične puteve od ružičasto-crvenih peščara. Nije ni čudo što je UNESCO stavio Petru na svoju listu svetske baštine… Po dolasku u Petru ulazimo u Sik (Siq), duboku i usku klisuru gde se nalazi najpoznatiji spomenik „Al-Khazneh - the Treasury“. Upravo ovde su snimane scene filma “Indiana Jones i poslednji krstaški pohod “ Za ovaj izlet savetujemo da ponesete udobnu obuću i laganu garderobu s obzirom da je sam kanjon dugačak oko 4km. Nakon posete Petri, povratak u hotel. Večera i noćenje.

5. DAN PETRA – WADI RUM
Doručak. Nakon doručka, napuštanje hotela i vožnja ka jednoj od najlepših i najprostranijih pustinja u Jordanu, Wadi Rum. Po dolasku u Wadi Rum, adrenalinska vožnja džipovima po pustinji u trajanju od 2 sata i obilazak najpoznatijih mesta u pustinji. Wadi Rum je 2011. godine upisan na UNESCO listu svetske baštine kao prirodno i kulturno dobro. Najstariji dokazi o ljudskim naseljima na ovom području su stari preko 12.000 godina. Ovaj predeo je poslužio i za snimanje mnogih filmova od kojih su najpoznatiji Lorens od Arabije, Ratovi Zvezda, Crvena Planeta, Prometej, Marsovac, Transformersi, Aladin. Odlazak do kampa. Večera. Noćenje u kampu.

6. DAN WADI RUM - AKABA
Doručak u beduinskom kampu. Napuštanje kampa i polazak za Akabu. Grad je smešten na severnoistočnom delu crvenog mora i najveći je u zalivu. Slobodno vreme za odmor. Transfer do hotela u Akabi. Večera. Noćenje.

7. DAN AKABA –MADABA-PLANINA NEBO-MRTVO MORE
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i vožnja do naselja Madaba koje se nalazi 30km jugozapadno od glavnog grada Amana. Madaba je najpoznatija po svojim vizantijskim mozaicima, posebno po velikim mozaičkim mapama svete zemlje vizantijskog doba. U Madabi se nalazi jedna od najspektakularnijih crkava širom sveta, crkva Svetog Đorđa u kojoj se mogu videti i mozaici iz Svete Zemlje. Nakon razgledanja, nastavak putovanja ka planini Nebo, mesto odakle je Mojsije posmatrao obećanu zemlju. Obilazak Mojsijevog groba i memorijalnog kompleksa. Nastavak vožnje prema Mrtvom moru, najniža tačka na zemlji, njena površina i obala je 423 metra ispod nivoa mora. Imaćete jedinstvenu mogućnost da se kupate u Mrtvom moru i da iskusite retku plutajuću senzaciju. Transfer do hotela.Večera. Noćenje.

8. DAN MRTVO MORE –AMAN
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak za Aman.Slobodno vreme. Večera.Noćenje.

9. DAN AMAN-ATINA-BEOGRAD
Noćni polazak iz hotela za aerodrom u dogovoreno vreme. Let za Atinu kompanijom Aegean Airlines (A 3941) u 04.00h po lokalnom vremenu. Dolazak u Atinu u 06.10h po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja za Beograd, letom kopmpanije Aegean Airlines (A 3976) u 08:45h po lokalnom vremenu. Sletanje u Beograd u 09.30h po lokalnom vremenu. Kraj programa.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO :
• Povratni avio prevoz kompanijom Aegean Airlines (Beograd–Atina–Aman-Atina-Beograd).
• 8 noćenja u hotelima 4* ili 5* na bazi polupansiona.
• Transferi i autobuski prevoz prema programu.
• Ulaznice za sve lokalitete navedene u programu
• Jahanje konja u Petri (800m) od glavne kapije do ulaska u Sik (Siq)
• Džip safari u trajanju od 2 sata u Wadi Rum pustinji.
• Viza za Jordan
• Troškovi organizacije putovanja
• Lokalni predstavnik na engleskom jeziku
• Usluge vodiča na srpskom jeziku

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO :
Aerodromske takse u iznosu od 141eur, plaćanje u agenciji. (iznos taksi je trenutan, podložan je promeni i zavisi isključivo od avio komapnije)
• Napojnice za lokalne vozače i vodiče (uobičajene u ovom delu sveta) u iznosu od 35eur po osobi.
• Pića uz obroke.
• Kočije u Petri
• Putno osiguranje samo za državljane Republike Srbije ili za strane državljane sa trajnim prebivalištem u Srbiji.Plaćanje u agenciji.
• Individualni troškovi

NAČIN PLAĆANJA
PLAĆANJE JE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI po srednjem kursu NBS. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Prilikom rezervacije putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena.
• Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacija, ostatak 20 dana pre početka aranžmana.
• Za uplatu u celosti važe isti uslovi kao kod gotovinskog načina plaćanja.
• Platne i kreditne kartice: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina).
• Kreditne kartice Banke Intesa, na 6 rata bez uvećanja: Master, Visa kartice banke Intesa.
• Preko računa: virmanska uplata u roku od dva dana od izdavanja profakture.
• NAPOMENE: Aerodromske takse i avio karte ne spadaju u mogućnost odloženog plaćanja aranžmana.

NAPOMENA HOTELI : Hotel je dužan da gostu pruži samo usluge koje su naznačene na vaučeru sa kojim se gost prijavljuje pri dolasku u hotel. Deca ostvaruju popust samo u pratnji dve punoplatežne osobe. Kategoriziacije hotela su lokalne. Svi posebni troškovi (koji nisu predviđeni programom putovanja), kao i eventualne štete u hotelu plaćaju se direktno na licu mesta. U skladu sa medjunarodnim propisima hotela prijavljivanje u hotel prvog dana boravka je posle 14h, dok se poslednjeg dana boravka napušta hotel najkasnije do 10h. Obavezan dress code za vreme obroka u svim hotelima ( zabrana ulaska u kupaćim kostimima, šorcu), formalan način oblačenja. Organizator putovanja ne moze uticati na poziciju sobe i veličinu kreveta.

Depozit: U nekim hotelima se prilikom prijave (check-in) ostavlja depozit . Novac se moze ostaviti u gotovini ili garantovati kreditnom karticom. Visina depozita zavisi od kategorizacije hotela i dužine boravka. Prilikom odjave iz hotela (check-out) depozit se vraća. Isti moze biti umanjen za individualne troškove u hotelu, ukoliko ih ima. Organizator putovanja nema uticaja na postojanje i visinu depozita u hotelu.

OPISI HOTELA :
Bristol 5* Aman https://www.theregencyhotel.com/
Lokacija:
Hotel se nalazi u centru Amana, u blizini poslovne i trgovačke četvrti.
Smeštaj:
Standard sobe su oko 15 - 20 m² .Poseduju: aparat za kafu Ii čaj, LCD TV,internet.
Sadržaj:
Spa centar,teretana,bazen,sauna,parno kupatilo.

The Old Village hotel 5* Petra http://www.oldvillageresort.com/
Lokacija:
Hotel se nalazi u delu koji se naziva Wadi Musa 2km od Petre i 3,5km od mesta Al-Khazneh.
Smeštaj:
Poseduje 136 soba.Sve sobe sadrže: Wi-Fi,aparat za čaj i kafu,TV,klima,sef,kupatilo i mini bar.
Sadržaj:
Parking,zatvoren i otvoren bazen,restoran, spa & wellness centar,suvenirnicu,usluga peglanja i pranja.

Sun City Camp – Wadi Rum / KAMP
Lokacija:
Kamp se nalazi u srcu pustinje Wadi Rum. Udaljen je oko 60 km od Akabe i 313 km od Amana.
Smeštaj:
Sve smeštajne jedinice poseduju: Kupatilo,klima,terasa,mini bar,peškiri,papuče.
Sadržaj:
Parking,internet,recepcija.

DoubleTree by Hilton Hotel Aqaba 5* Akaba https://www.talabay.net
Lokacija:
Hotel DoubleTree by Hilton Aqaba nalazi se u centru poslovnog dela Akabe. U blizini se nalaze restorani i prodavnica. Luka Akaba je udaljena 7 km..
Smeštaj:
Sve sobe poseduju:kupatilo ,LED TV, Wi-Fi
Sadržaj:
Spa & wellness centar: sauna,bazen,teretana.parking,bar,restoran.

Holiday Inn 5* Mrtvo more https://www.ihg.com
Lokacija:
Hotel Holiday Inn rizort se nalazi na ivici Mrtvog mora oko 56 km od aerodoma.
Smeštaj:
Sve sobe poseduju: Kupatilo, fen,mini bar,aparat za kafu i čaj,TV.
Sadržaj:
Bar pored bazena,bazen,đakuzi,sauna,parno kupatilo.

Days Inn hotel 4* Aman https://www.wyndhamhotels.com/days-inn
Lokacija:
Hotel se nalazi u centru Amana. Al Mukhtar tržni centar je udaljen 2,5km od hotela.
Smeštaj:
Sve sobe poseduju:Kupatilo,fen,TV,sef,aparat za kafu i čaj.
Sadržaj:
Spa & wellness centar,bazen,teretana,sauna,noćni klub.

Petra Panorama Hotel 4* Petra http://www.sellahotel.com/
Lokacija:
Hotel se nalazi nedaleko od centra Petre. Oko 20ak minuta hoda do centa Wadi Mouse .
Smeštaj:
Sve sobe poseduju: klimu,TV, mini bar.
Sadržaj:
Hotel poseduje bazen,bar,restoran,parking,

Hasan Zawaideh - Wadi Rum / KAMP
Lokacija:
Kamp se nalazi u pustinji Wadi Rum. Od grada Akaba je udaljen 70 km.
Smeštaj:
Sve smeštajne jedinice poseduju sopstveno kupatilo.
Sadržaj:
Kamp poseduje: internet, restoran,parking.

City Towers 4* Akaba https://citytoweraqaba.com/
Lokacija:
Hotel se nalazi 300 m od plaže, i 200m od tvrđave Akaba. Aerodrom u Akabi je udaljen 12km od hotela a, od centara grada 2km.
Smeštaj:
Sve sobe poseduju: klimu,sef ,telefon,mini bar, LCD TV, Wi-Fi, kupatilo.
Sadržaj
: Spa & wellness cenar,sauna,bazen,teretana,noćni klub,restoran,lift.

Grand East Hotel 4*- Mrtvo More
Lokacija:
Hotel se nalazi na Mrtvom moru oko 50 km od Amana i oko 60 km od aerodroma.
Smeštaj:
Sve sobe poseduju: Wi-Fi,klimu,TV,kupatilo
Sadržaj:
Hotel poseduju: Bazen,parking,bar,restoran , spa centar.

AMAN je glavni grad hašemitske kraljevine Jordan I drevna amonska prestonica koji se nekada prostirao na sedam brda kao i Rim

DŽERAŠ je sedište i najveći grad gubernije džeraš u severnom delu Jordana, smješten oko 48 km severno od prestolnice Amman. Takođe je i najbolje očuvani rimski grad koji je svoj vrhunac dobijo za vreme vladavine Aleksandra Velikog.

ADŽLUN (dvorac adžlun ) jedinstvena mešavina prirodnih čuda i arhitektonske genijalnosti, dvorac Adžlun stoji kao podsećanje na godine slave. Izgrađeno da zaštiti trgovačke puteve i rudnike gvožđa iz Jordana, utvrđenje je borbeno remek-delo u smislu odbrane, jer je i region na taj način čuvan od krstaških vojnih napada. Danas je dvorac Adžlun omiljena destinacija stotine turista, koji dolaze da uživaju u pogledu na ove masivne zidine.

PETRA je bila bogata prestonica drevnih Nabatejaca (arapski nomadi), glavni centar karavana koji su u helenističko I starorimsko doba prenosili svilu, tamjan, slonovaču i začine iz Indije, Kine, Afrike i Arabije prema Sredozemlju. Uskim tesnacom stiže se do grada uklesanog u crvenim stenama, zvanično proglašenog za Sedmo svetsko čudo.

PLANINA NIBO (NEBO) je planina u Jordanu odakle je prema verovanju Mojsije ugledao Svetu zemlju, a neka I da je ovde sahranjen.

KERAK je utvrđenje iz 12. veka koje su sagradili Krstaši. Osvojio ga je Saladin 100 godina posle.

MADABA je grad u centralnom delu Jordana poznat I kao grad vizantijskih mozaika. Najpoznatiji je onaj u crkvi Sv. Đorđa.

VADI RUM ili crvena pustinja, po mnogima najlepša na svetu. Vozi ze džipovima, jede sa beduinima.

AKABA je jedino jordansko letovalište na obali Crvenog mora.

MRTVO MORE je najveća svetska depresija i naslanije jezero na svetu I oko deset puta većeg saliniteta od običnog čije obale dele Izrael I Jordan. Poznato po lekovitosti svoje vode I blata.

VAŽNE NAPOMENE:
• Rezervacija je garantovana tek nakon uplate akontacije.
• Potvrda rezervacije je najkasnije 48h od uplate ( radni dani )
• Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
• Putnici su dužni proveriti validnost putnih isprava ( pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja ).
• Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 20.

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA, ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ARANŽMANA OD STRANE AGENCIJE EXPERIENCE PRO TRAVEL JE 5 RADNIH DANA PRED PUT, USLED PREBUKIRANOSTI HOTELA.U TOM SLUČAJU ORGANIZATOR JE DUŽAN DA PONUDI ALTERNATIVNI SMEŠTAJ U DRUGOM OBJEKTU ISTE KATEGORIJE I CENE.

Ovlašćeni agent prodaje: OMNITURS BEOGRAD

Organizator Experience Pro Travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete broj 30000008879 osiguravajuće kompanije „Milenijum Osiguranje“. Uz ovaj program vaze opšti uslovi organizatora putovanja agencije “Experience Pro Travel ” usklađeni sa YUTA standardom, ukoliko drugačije nije navedeno u programu.

Cenovnik br. 1. Od 08/03/2019 Licenca Ministarstva Turizma OTP 51/2018