Putovanje - Italija - Lombardija


Lombardija - njena jezera i gradovi - autobusom


  • Program:
  • Usluga:
  • Hoteli:
  • Prevoz:
  • Lombardija
  • Noćenje sa doručkom
  • 3*
  • Autobus
od 119 €

6 dana / 3 noćenja


Autobusom - 6 dana / 3 noćenja
Termini putovanja Hotel Redovna cena Specijalna cena *
06.03.-11.03.2019

3*
139
119

* Specijalna cena se odnosi na prvih 25 prijavljenih putnika po terminu. Nakon toga se primenjuje redovna cena kao u tabeli
(plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Addiko banke na dan uplate)

Cenovnik br 2 od 27.11.2018.

Postavite pitanje

PROGRAM PUTOVANJA:

1. Dan- Beograd
Polazak iz Beograda sa turističkog terminala, koji se nalazi u sklopu Autocentra Lasta, na autoputu Beograd – Niš u 17.00 h i odlazak po putnike u Novi Sad (skup putnika kod Lokomotive sat vremena kasnije). Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju sa pauzama radi odmora i pasoških formalnosti.

2. Dan- Lago di Garda & Sirmione, Monca.
U neposrednoj blizini grada Verone, na samom severu Italije, u podnožju litica Italijanskih Alpa smesteno je čuveno trouglasto jezero koje je ujedno i najveće u čitavoj zemlji. Obilazak, uz pratnju vodiča, čuvenog mondenskog letovališta Sirmionea, omiljenog mesta operske dive Marije Kalas. Obilazak istorijskog centra grada gde cemo posetiti neverovatno očuvanu odbranbenu tvrdjavu čuvene srednjevekovne porodice Skaljeri- nekadašnjih neprikosnovenih vladara čitavog regiona, zatim prelepu crkvu Santa Maria Madjore, prosetati njegovim romantičnim ulicama i otići do najčuvenijeg arheološkog parka Lombardije “ Grote di Catulo”. U parku (ulaz se plaća) se nalazi izvanredan muzej antike i čitavo imanje je uz ostatke patricijske vile koja se uzdize na najvišim liticama jezera Garda, ovog čuvenog antičkog pesnika. Nakon slobodnog vremena nastavak prema Monci. Monca je svetski poznata po svojoj atmosferi gde se sve vrti oko čuvene trkačke staze formule 1 , ali je ona takodje, kulturno i industrijsko sedište možda najpoznatije lombardijske provincije Monca i Brijanca, buduci da je ovde pretposlednji italijanski kralj Umberto I podigao svoju rezidenciju. Sledi poseta parku koji se po svojoj velicini od 680 hektara nalazi na 4. mestu u Evropi, u kome je smeštena i sama palata, obilazak čuvene katedrale gde se čuva orginalna kruna osnivačice Teodolinde i naravno odlazak do “ autodroma” čuvene trkačke staze. Nastavak puta prema glavnom Lombardijskom gradu- Milanu. Smeštaj u hotel u okolini Milana. Noćenje.

3. Dan- Milano.
Doručak. Nakon doručka, mogućnost fakultativnog izleta do Milana, glavnog grada Lombardije. Ovaj grad je sedište ogromne umetničko-istorijske riznice ali i mesto odakle se sijaset godina vršio uticaj na sva značajnija zbivanja važna za kreiranje istorije apeninskog poluostrva. I danas je Milano prestonica trgovine svilom, industrijskog dizajna i spada u najbogatije gradove evrope. Panoramsko i pešačko razgledanje najpoznatijih kulturno- istorijskih znamenitosti od glavnih gradskih kapija, preko zamka Sporca- nekadasnje rezidencije milanskih vojvoda, zatim kroz via Dante do Duomo- raskošne Milanske katedrale, koja je po svojoj velicini odmah nakon najveće crkve u Italiji-Sv. Petra u Rimu. Zatim Milanska skala- najčuvenija ali i najgledanija operska kuća na svetu ( 1778), sve do elegantne galerije Vitorea Emanuela I. Mnostvo luksuznih restorana i kafea u kojima možete uživati u fuzijama različitih kuhinja. Povratak u hotel. Noćenje.

4. Dan- Bergamo- Jezero Leko & Beladjo, Jezero Komo.
Doručak. Nakon doručka, slobodno vreme ili fakultativni izlet do Bergama. Bergamo se nalazi ušuškan u samom podnožiju Italijanskih Alpa i zadivljuje svojom istorijom ali i neverovatnom konfiguracijom terena. Vožnja zičarom (uključeno u cenu ovog izleta) do starog gradskog jezgra koje je “staro srce” srednjevekovnog grada. Medju uskim kamenim ulicama nastala je specificna pozorisna forma rodjena upravo ovde sredinom 16 v. Radi se o popularnoj “ Komediji del arte” toliko razvijenoj u Italiji i Francuskoj u kojoj glumci pod maskama sami improvizuju tekst komičnog karaktera na nasumično birane teme. Stari grad Bergamo ili Bergamo Alto poznat je i po tome što spada u jedini sa tri Italijanska grada koji ima potpuno očuvane srednjevekovne gradske zidine. Nastavak izleta do jezera Leko i poseta gradu Leko čije se glavne ulice otvaraju od samih obala Jezera. Kratka šetnja do samog centra i poseta katedrali. Vožnja do trajekta kojim se prevozimo do Beladja koje je zajedno sa Memadjom jedno od najupečatljivijih mesta tipicne Lombardije. Nakon obilaska, slobodno vreme. Povratak trajektom do Vernane i odlazak do Koma. Komo je smešten na istoimenom jezeru, i bio je naseljen još u praistoriji ali svoju svetsku slavu i dobar glas duguje upravo situaciji koja je ovde vladala u srednjevekovnom periodu. Naime, u to vreme ovde se pojavljuje i oblikuje jedna nova vrsta majstora, vestih graditelja i vajara- dekoratera, zidara i skulptora nazvanih “komacini” koji su obrazovali jedan novi stil gradnje javnih palata i crkava. Ovaj vid Lombardijskog stila gradnje i ukrašavanja je ubrzo postao popularan i imitiran gotovo u svim delovima Evrope. Još od kraja 19 v. Komo je renomirano letovalište svih uticajnih ličnosti sa mnoštvom luksuznih hotela, vila, palata i rezidencijama. Poseta gradskoj katedrali iz 14 v. i glavnom gradskom trgu Kavur. Slobodno vreme za individualnu šetnju.Povratak u hotel. Noćenje.

5. Dan- Mantova
Dorućak. Nakon doručka, napuštanje hotela i polazak prema Mantovi. Ovaj prelepi grad poznat je i kao rodno mesto jednog od najstarijih latinskih pisaca Vergilija. Obilazak sa vodičem trg Sortelo, Palaco del te- remek dela renesansne arhitekture koja je bila sediste gradskog magistrate porodice Gozanga. Poseta San Sebastijanu i renesansnoj crkvi u obliku grčkog krsta, zatim palaco Ducale, Pjaca del Erbe i elegantni Duomo rekonstruisan u 16 v. Čitavo staro gradsko jezgro proglašeno je delom svetske kulturne baštine i pod zaštitom je UNESKA. Slobodno vreme. U poslepodnevnim časovima, polazak za Srbiju.

6. Dan- Beograd.
Dolazak u Beograd, na turistički terminal, u prepodnevnim časovima.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

* prevoz autobusom visoke turističke klase audio/video oprema i klima
* smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u okolini Milana (hotel nije u gradu) u 1/2 i 1/2+1 sobama
* obilaske prema programu
* troškove organizacije i vođenja aranžmana
* usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

ARANŽMANA NE OBUHVATA:

* ulaznice i fakultativne izlete
* individualne troškove
* putno zdravstveno osiguranje

POPUSTI I DOPLATE:

- doplata za jednokrevetnu sobu – 75 eur

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

Cene su izražene u eurima, a plaćanje je iskljucivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne Addiko banke na dan plaćanja, u skladu sa sledećim uslovima:
• prilikom rezervacije, plaća se akontacija u iznosu od 30%, ostatak najkasnije 15- 10 dana pre puta (gotovinski ili platnim karticama)
• prilikom rezervacije, plaća se akontacija u iznosu od 30 %, ostatak na rate deponovanim čekovima, poslednja rata 2 meseca posle realizovanog putovanja
• platnim karticama – VISA, VISA ELECTRON, MASTER, MAESTRO, DINA, u skladu sa naznacenim uslovima plaćanjaSmeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u okolini Milana /hotel nije u gradu/ u 1/2 i 1/2+1 sobama (ili sličan - iste kategorije i približne lokacije)

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

Zvanična potvrda hotela u kom će biti obezbeđen smeštaj za grupu, na bazi navedene usluge, u skladu sa najavljenom kategorijom i lokacijom, dobija se najranije 5 dana pred polazak na putovanje.
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet

FAKULTATIVNI IZLETI:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i realizacija zavisi od broja prijavljenih putnika. Minimum za realizaciju je 30 prijavljenih putnika, a moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina na lokalitetima, broja prijavljenih osoba, kao i drugih objektivnih okolnosti.

Cene fakultativnih izleta:
- Milano 20 eur
- Bergamo- Jezero Leko & Beladjo, Jezero Komo & grad Komo 35 eur
- Mantova 20 eur
Paket fakultativnih izleta (za uplate prilikom rezervacije) za sve izlete je 65 eur

NAPOMENE:

• svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
• organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije
• smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Francuske.
• u slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
• TA Omniturs ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
• obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju. • putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
• minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 65. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
• upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza - “tax free”.
• raspored sedenja u autobusu je po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.

• ROK ZA PRIJAVU JE 10 DANA PRE POCETKA PUTOVANJA, ODNOSNO DO POPUNE MESTA ZA DATI ARANZMAN.

OBAVEŠTENJE O NAČINU I MESTU PRIJEMA REKLAMACIJE:

- putnik je dužan da agenciju za slučaj potrebe pružanja određene pomoći, u pisanoj formi, na papiru ili na drugi odgovarajući način, obavesti o nedostacima smeštajnih jedinica, najkasnije u roku do mesec dana od dana utvrđivanja nedostatka. -putnik može da izjavi reklamaciju na mestu koje je određeno za prijem reklamacija usmeno, telefonom, pisanim ili elektronskim putem, uz dostavu ugovora o prodatom aranžmanu. Agencija i prevoznik su dužni da potrošaču izdaju pismenu potvrdu ili elektronskim putem potvrde prijem reklamacije, a da najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovore potrošaču na izjavljenu reklamaciju. Mesto određeno za prijem reklamacija je: OMNIPROMET - TA OMNITURS, Beograd, mail: info@omniturs.rs, tel: 011 33 48 851. Osoba ovlašćena za prijem reklamacija, u toku korišćenja smeštaja i prevoza, kao i nakon završetka usluge je: Kolaković Milanka.

POTVRDA O GARANCIJI PUTOVANJA I POLISA OD ODGOVORNOSTI:

Uz objavljeni program putovanja i prevoza važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA organizatora turističkog putovanja agencije OMNITURS i sastavni su deo objavljenog pisanog programa putovanja, usaglašeni sa YUTA standardima i elementima koje reguliše Zakon o turizmu. OMNITURS kao organizator putovanja poseduje Licencu OTP br. 235/2010. od 11.02.2010., uz Garanciju putovanja u visini pokrića štete od 300.000€ za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete, koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene opštim uslovima i programom putovanja, po Ugovoru o garanciji putovanja br. 0120/2018 od 10.01.2018. koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU“YUTA“, prijavom na telefon 011/322-86-86, dopisom na adresu ul. Kondina 14 ili prijavom na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, uz obezbeđenu Polisu br. 300060581 od 25.01.2018. godine ugovorenu sa Akcionarskim društvom za osiguranje „DDOR Novi Sad“ - Novi Sad.