Putovanja - Uskrs - Francuska - Pariz


Pariz - autobusom

 


  • Program:
  • Usluga:
  • Hoteli:
  • Prevoz:
  • Pariz
  • Noćenje sa doručkom
  • 2*/3*
  • Autobus
od 285 €

8 dana / 4 noćenja


Termini putovanja Hotel Redovna cena Specijalna cena *
26.04.-03.05.2019
2*/3*
///
285

(Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Addiko banke na dan uplate)

Postavite pitanje

1.Dan (26.04.2019.): Beograd – Prag
Polazak u večernjim satima sa turističkog terminala, koji se nalazi u sklopu Autocentra Lasta, na autoputu Beograd – Niš. Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke sa kraćim usputnim pauzama radi odmora.

2. dan (27.04.2019.): Prag
Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Razgledanje grada u pratnji vodiča: Hradčani-praški dvorac, Katedrala Sv. Vita, kapela Sv. Venceslava, Bazilika Sv. Đorđa, zlatna ulica, Kafkina kuća, Mala strana, Vaclavski i Starogradski trg, crkve od Tina, Karlov most, Jevrejska četvrt, Pariska ulica…. Smeštaj u hotel. Slobodno posle podne za individualne aktivnosti. Predlažemo da ga provedete u prekrasnom centru Praga. Noćenje.

3. Dan (28.04 .2019.): Prag – Pariz
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u centru grada za šetnju i individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativne voznje brodom po Vltavi uz panoramsko razgledanje grada. Oko 21:00h nastavljamo put ka Parizu.

4.Dan (29.04.2019.): Pariz
Dolazak u Pariz oko 09.00. Panoramsko razgledanje grada dopunićemo laganom šetnjom srcem Pariza. Od Trijumfalne kapije, niz Jelisejska polja (pored čuvenog Lida, prestižnih auto salona i prodavnica, butika, najpoznatijih kompanija, parfimerije Sefora...) stićićemo do Velike i Male palate, preći Senu preko zlatnog Aleksandrovog mosta, videti Dom Invalida i završiti šetnju na prelepom trgu Konkord. Razgledanje nastavljamo posetom Montmatru. Nadaleko čuvenu boemsku četvrt obićićemo bez ikakve žurbe i uživati u predivnom pogledu na Pariz. Obići ćemo i baziliku Sv. Srca, uživati na trgu Tetr, uživati u prelepom pogledu na usnuli Pariz i shvatiti zašto ga zovu gradom svetlosti. Uz muziciranje uličnih svirača i muziku iz kafea uzduž naše rute, laganom šetnjom spustićemo se do Pigala i Mulen ruža. Odlazak u hotel. Noćenje.

5. Dan (30.04.2019.): Pariz – Versaj - Luvr
Doručak. Nakon doručka oko 09:00h, odlazak u dvorac Versaj, obilazak letnje rezidencije Burbonjaca - zlatne palate Luja XIV. Nakon obilaska dvorca koji je bio inspiracija mnogim evropskim vladarima, bez daha će vas ostaviti parkovi, lavirinti, fontane i jezera Versaja. Za one malo upornije i željne šetnje negde u parkovima skrivaju se Veliki i Mali Trijanon. Po povratku iz Versaja odlazak u muzej Luvr. Opuštanje uz francuske šansone je ostavljeno za kraj, noćno krstarenje Senom će Vam omogućiti da vidite Pariz iz sasvim drugog ugla. Slobodno veče. Noćenje.

6. Dan (01.05.2019.): Pariz
Doručak. Nastavak razgledanja - obicicemo Luksemburšku palatu i park, zatim Pantenon, prošetati pored čuvene Sorbone, obići Latinsku četvrt, posetićemo Notre Dame, zatim Hotel de Vil, prošetati avenijom Rivoli i šetnju završiti na trgu Bobur. Potom odlazak na Ajfelov tornj, odakle ćete moći da vidite Pariz kao na dlanu a u večernjim časovima i da shvatite zašto ga zovu gradom svetlosti. Slobodno vreme. Noćenje.

7. Dan (02.05.2019.): Pariz – Diznilend - Beč
Doručak. Nakon doručka oko 08:30h, odlazak u Diznilend. Celodnevni boravak u Diznilendu. Slobodno vreme do polaska za Beč. Noćna vožnja.

8. Dan (03.05.2019.): Beč – Beograd
Dolazak u Beč oko 10.00 uz zadržavanje zbog tehničke pauze (cca 9 sati). Panoramsko razgledanje grada, Hofburg, Parlament, Gradska kuća, Pozorište, Opera, ulicu Marijahilfer i Kertner, Uranija... Polazak za Srbiju. Dolazak u Beograd posle ponoći na turistički terminal.


ARANŽMAN OBUHVATA:
-Prevoz turističkim autobusima (audio/video oprema, klima, WC) na navedenim relacijama, sve putarine, takse i parkinge u zemlji i inostranstvu
-Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama u hotelima sa 2 ili 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom i to:
Prag - 1 noćenje/doručak (doručak - švedski sto). Hoteli u Pragu imaju 3* kao hotel Best Western Amedia, Juno, Golf…
Pariz - 3 noćenja/doručak (doručak - kontinentalni švedski sto). Hoteli u Parizu imaju 2*, pripadaju lancu hotela „IBIS“. U 1/3 sobi treći krevet je na sprat. Tačna imena hotela biće poznata 7 dana pred put
-Obaveznu gradsku taksu u Parizu
-Razgledanja prema programu
-Usluge stručnog turističkog vodiča
-Troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
-Medjunarodno zdravstveno putno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 eur)
-Fakultativne izlete
-Ulaznice za individualne obilaske (podlozne su promenama):
-Ajfelov toranj – II sprat liftom: od 12 – 24 godine = 8 eur, odrasli 16 eur, vrh liftom: od 12 – 24 godine = 12.5 eur, odrasli 25 eur .
-Individualne troškove

DOPLATE:
-Doplata za 1/1 sobu iznosi 110 eur za sve 4 noći

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Cene su izražene u eurima, a plaćanje je iskljucivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne Addiko banke na dan plaćanja, u skladu sa sledecim uslovima:
-prilikom rezervacije, plaća se akontacija u iznosu od 30%, ostatak najkasnije 15-10 dana pre puta (gotovinski ili platnim karticama)
-prilikom rezervacije, plaća se akontacija u iznosu od 40 %, ostatak na rate deponovanim čekovima, poslednja rata 2 meseca posle realizovanog putovanja
-platnim karticama – VISA, VISA ELECTRON, MASTER, MAESTRO, DINA, u skladu sa naznačenim uslovima plaćanja


NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
Zvanična potvrda hotela u kom će biti obezbeđen smeštaj za grupu, na bazi navedene usluge, u skladu sa najavljenom kategorijom i lokacijom, dobija se najranije 7 dana pred polazak na putovanje. U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet.

Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama u hotelima sa 2 ili 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom i to:
Prag - 1 noćenje/doručak (doručak - švedski sto). Hoteli u Pragu imaju 3* kao hotel Best Western Amedia, Juno, Golf…
Pariz - 3 noćenja/doručak (doručak - kontinentalni švedski sto). Hoteli u Parizu imaju 2*, pripadaju lancu hotela „IBIS“. U 1/3 sobi treći krevet je na sprat. Tačna imena hotela biće poznata 7 dana pred put

Smestaj u datim hotelima ili slicnim ( iste kategorije i iste ili slicne lokacije)
FAKULTATIVNI IZLETI:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i realizacija zavisi od broja prijavljenih putnika. Minimum za realizaciju je 30 prijavljenih putnika, a moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina na lokalitetima, broja prijavljenih osoba, kao i drugih objektivnih okolnosti.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI:
• KRSTARENJE SENOM – 15 eur
• DVORAC VERSAJ – 40 eur (sa ulaznicom za dvorac i vrtove)
• LUVR – 35 eur (rezervacija, ulaznica, usluge lokalnog licenciranog vodiča)
• DIZNILEND (sa ulaznicom za zabavni park) - 80 eur odrasli / 70 eur deca do 11 godina
PAKET SVIH IZLETA ZA UPLATU U AGENCIJI: Deca do 18 godina - 135 eur Odrasli – 150 eur

NAPOMENE:
-svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
-organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije -smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Francuske.
u slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
-TA Omniturs ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
-obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
-putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
-minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 65. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
-upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza - “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
-raspored sedenja u autobusu po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
-Ne postoji mogućnost odabira sedišta – Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir trudnice , starija lica, porodice sa malom decom kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće. Dozvoljeni prtljag je jedna putna torba.

OBAVEŠTENJE O NAČINU I MESTU PRIJEMA REKLAMACIJE:
Putnik je dužan da agenciju ili predstavnika lokalnog inopartnera na destinaciji, na koju je agencija uputila potrošača, za slučaj da mu je potrebna određena pomoći ili ima odredjene primedbe, u pisanoj formi, na papiru ili na drugi odgovarajuči način, obavesti o potrebnoj pomoći, kao i o nedostacima smeštajnih jedinica i prevoza najkasnije u roku do mesec dana od dana utvrđivanja nedostatka. Putnik može da izjavi reklamaciju na mestu koje je određeno za prijem reklamacija usmeno, telefonom, pisanim ili elektronskim putem, uz dostavu ugovora o ugovorenom aranžmanu. Agencija i prevoznik su dužni da potrošaču izdaju pismenu potvrdu ili elektronskim putem potvrde prijem reklamacije, kao i da najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovore potrošaču na izjavljenu reklamaciju, bez obzira da li reklamacija ima ili nema osnova. Mesto određeno za prijem reklamacija su prostorije: OMNIPROMET DOO - TA „OMNITURS“ Beograd, elektronskim putem na mail: info@omniturs.rs, odnosno pozivom na telefon: 011 33 48 851! Osoba ovlašćena za prijem reklamacija, pisanim ili elektronskim putem, u toku korišćenja smeštaja i prevoza, kao i nakon završetka ugovorene usluge je: Kolaković Milanka.

POTVRDA O GARANCIJI PUTOVANJA I POLISA OD ODGOVORNOSTI:
Uz sve objavljene programe putovanja i prevoza važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA organizatora turističkog putovanja agencije OMNIPROMET DOO – TA „OMNITURS“ Beograd i sastavni su deo objavljenog pisanog programa putovanja, usaglašeni sa YUTA standardima i elementima važećih pravilnika i uslovima koje reguliše Zakon o turizmu. TA OMNITURS Beograd kao organizator putovanja poseduje Licencu OTP br. 235/2010. od 11.02.2010., uz Garanciju putovanja u visini pokrića štete od 300.000,00 eura za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete, koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene opštim uslovima i programom putovanja, po Ugovoru o garanciji putovanja br. 0120/2019. od 25.01.2019. koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU“YUTA“, prijavom na telefon 011/322-86-86, ili dopisom na adresu ul. Kondina 14 ili prijavom na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, uz obezbeđenu Polisu br. 300060581 od 08.01.2018. godine ugovorenu sa Akcionarskim društvom za osiguranje „DDOR Novi Sad“ - Novi Sad.