Putovanja - Rusija - Moskva i Sankt Peterburg


Moskva i Sankt Peterburg - avionom

  • Program:
  • Termin:
  • Usluga:
  • Hotel:
  • Prevoz:
  • Moskva i Sankt Peterburg
  • 05.09. - 10.09.
  • 5 noćenja sa doručkom
  • Hotel 4* / 5*
  • Avionom
Cena: 649 €

6 dana / 5 noći


Avionom - 6 dana / 5 noćenja
Termini putovanja Hotel DBL Doplata za jednokrevetnu sobu
05.09.-10.09.2019
4* / 5*
649 eura
197 eura


 

Postavite pitanje

1. dan – BEOGRAD – ST. PETERBURG (obilazak grada)
Sastanak grupe na aerodromu Beograd dva sata pre leta. Let za St. Peterburg JU 670 u 06.30h. Sletanje u 10.15h po lokalnom vremenu. Pravo sa aerodroma sledi panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju vodiča na srpskom jeziku. Ovo razgledanje uključuje obilazak Vasiljevskog ostrva na kome se nalazi znamenita palata Peterburške berze, Univerzitetske obale (deo obale reke Neve), vizuelni simbol Sankt Peterburga - statuu „Bronzani konjanik“, posvećenu imperatoru Petru Velikom, Isakijevski trg sa monumentaknim Isakijevskom saborom, Letnju baštu u kojoj se nalazi čuveni Letnji dvorac, krstaricu „Aurora“ (vojni brod sa koga je inicirana Oktobarska revolucija) – danas predstavlja spomenik ruskoj floti, veličanstveni Smoljnij manastir, Aleksandro-Nevsku lavru, Nevski prospekt (jedan od najlepših bulevara sveta) u kome se nalaze mnoge znamenitosti Sankt Peterburga uključujući i raskošni Kazanski sabor.
Obilazak veličanstvene Crkve Spasa na krvi (sami ćete proceniti da li je njen tvorac uistinu bio maštovitiji od ktitora crkve Vasilija Blaženog na Crvenom trgu u Moskvi), kuće ruskog cara Petra I - nukleus Sankt Peterburga (prvo petrogradsko zdanje), Neuništive Petropavlovske tvrđave i mnogih drugih znamenitosti kojima ovaj carski grad obiluje pa ih je, iz tog razloga nemoguće nabrojati.
Sledi transfer do hotela i smeštaj u odgovarajuće sobe.
Fakultativno: Krstarenje rekama i kanalima. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan - ST. PETERBURG (slobodan dan ili poseta Carskom selu)
Doručak.
Fakultativno: Carsko selo (čuveno i po ranijem imenu Puškin) - imanje i kompleks rezidencija ruske carske porodice (nalazi se na 30km od St.Peterburga). Ovo jedinstveno mesto odiše aristokratskim duhom ruskih vladara. Carsko selo posebno je poznato po impresivnoj baroknoj palati, letnjoj rezidenciji carice Katarine Velike na čiju dekoraciju je utrošeno 100 kg čistog zlata. Svaka od čak 57 dvorana će Vas zadiviti svojom raskoši i luksuzom, a od 2003. god. je otvorena i rekonstruisana Ćilibarska soba – sala u kojoj je svaki detalj izrezbaren u dragom kamenu - Ćilibaru.
Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan - ST. PETERBURG (Ermitaž i Petergof)
Doručak.
Fakultativno: Ermitaž / Zimski dvorac. Ovo je prilika da obiđete jedan od tri najčuvenija muzeja na svetu čiji fundus broji preko 3 miliona eksponata i artefakta što ga čini i najvećim na svetu. Možemo da izdvojimo neka slavna imena autora kao što su: Leonardo Da Vinči, Rembrant, Mone, Sezan, Pikaso i dr. Međutim, Ermitaž nije samo muzej (galerija) već je njegovo glavno zdanje (palata Zimskog dvorca) znamenitost sama po sebi. U dvorcu postoji preko 600 reprezantativnih sala čiji enterijeri plene pažnju posetilaca. Ova ekskurzija traje oko 3h. Fakultativno: Petergof / Petrov dvorac (udaljen 34km od St.Peterburga). Petergof, osim po kompleksu carskih rezidencija, čuven je i po raskošnim fontanama sa pozlaćenim statuama i očaravajućim parkovima (gornjem i donjem parku). Ova ekskurzija uključuje obilazak dvorca i šetnju parkom do obale Finskog zaliva (Baltičkog mora). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan - ST.PETERBURG – MOSKVA (obilazak grada i metro)
Umesto doručka - lanč paketi. Transfer do stanice železnice. Jutarnji brzi voz za Moskvu. Tačno vreme polaska će se znati kada bude objavljen raspored. Po dolasku na železničku stanicu u Moskvi ide se na panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju vodiča na srpskom jeziku.
Tokom ekskurzije videćete Crveni trg, najznamenitiju moskovsku ulicu -Tversku, Boljšoj teatar, Novodevičji manastir, Univerzitet Lomonosov, Varabjovije brda (panoramski vidikovac sa neverovatno lepim pogledom na Moskvu), reprezentativnu Mosfiljmovsku ulicu u kojoj se nalaze zdanja ambasada mnogih zemalja sveta, uključujući i ambasadu Srbije (i ex Jugoslavije) te Mosfiljm (ruski Hollywood), po kome ova avenija nosi ime. Sledi veličanstveni memorijalni kompleks na Poklonoj gori - Park pobede, „Sedam sestara“ (sedam kula u „staljinističkom“ stilu koje definišu profilnu vizuru Moskve), sve to uz zabavnu i interesantnu priču našeg vodiča o istoriji i svakodnevnom životu ovog velegrada
Transfer do hotela. Smeštaj u odgovarajuće sobe.
Metro tura u večernjim časovima. Obilazak čuvenog moskovskog metroa (nekoliko najinteresantnijih stanica u centru grada sa vodičem). Moskovski metro važi za najlepši na svetu zahvaljujući monumentalnosti i dekoraciji njegovih stanica. Mnogi ga smatraju otvorenim muzejom.
Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan – MOSKVA (Sergijev Posad)
Doručak.
Fakultativno: Sergijev Posad (udaljen 70 km od Moskve, čuven i po ranijem imenu Zagorsk). Sergijev Posad je grad u kome se nalazi jedan od najstarijih, najvećih i najvažnijih ruskih manastirskih kompleksa - Sergijevotroička lavra koja predstavlja centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti. Ranije je ovde bila i rezidencija ruskog patrijarha.
Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan - MOSKVA (Kremlj i oružana palata)
Doručak.
Fakultativno: U pratnji stručnog vodiča, polazak u razgledanje Kremlja i njegovih crkava (Uspenska, Arhangelska i Blagoveštenska) i znamenitosti kao što su: Car-top, Car-zvono, predsednička palata (spoljašnjost)...
U zavisnosti od prilika i mogućnosti, prisustvovanje ceremoniji smene carske straže, slobodno vreme, osim za one koji idu i u obilazak Oružane palate - carske riznice u kojoj se čuvaju carske krune, kočije, zlatno posuđe, presto i drugi rariteti.
Transfer do aerodroma, let za Beograd JU 655 u 21.35h. Sletanje u Beograd na aerodrom Nikola Tesla u 23.25h po lokalnom vremenu.

NAČIN PLAĆANJA:
• Prva uplata je avans od 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
• Mogućnost odloženog plaćanja čekovima građana na 6 mesečnih rata za ostatak duga od 60%.
• Mogućnost plaćanja karticom (Visa, Maestro, Master, Dina).
• Cena je data u eurima, plaćanje se vrši u dinarima po srednjem kursu NBS na dan uplate.

POPUSTI:
• Deca od 0-2 godine u pratnji dve odrasle osobe plaćaju 80 EURA. (Nemaju svoje sedište u avionu i autobusu, nemaju svoj ležaj u hotelu).
• Deca od 2-12 godina u pratnji jedne odrasle osobe u standardnoj dvokrevetnoj sobi imaju popust 10% od cene aranžmana. (Imaju svoje sedište u avionu i autobusu, imaju svoj ležaj u hotelu u dvokrevetnoj sobi).

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
• Avio prevoz (ekonomska klasa) Beograd-St.Peterburg/Moskva-Beograd,
• Prtljag 23 kg – 1 kofer i ručni prtljag, koji se unosi u avion. (Višak kilograma ili dodatna torba se dodatno naplaćuje),
• Vozna karta St.Peterburg-Moskva, ekonomska klasa,
• Transferi u St.Peterburgu i Moskvi,
• Smeštaj u hotelu „MOSKVA“ 4* u St.Peterburgu, i „GOLDEN RING“ 5* u Moskvi u dvokrevetnim i jednokrevetnim standardnim sobama, prema uplaćenom aranžmanu, na bazi noćenje-doručak (švedski sto),
• Ekskurzije: Panoramsko razgledanje St.Peterburga i Moskve,
• Usluge pratioca grupe i lokalnih vodiča,
• Troškovi organizacije putovanja.

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:
• Prevoz do aerodroma Beograd i nazad,
• Fakultativni izleti,
• Aerodromske takse u zemlji i inostranstvu koje iznose 119 EURA po osobi, plaćaju se u Agenciji (podložne su promeni). Deca od 0-2 godine plaćaju deo aerodromskih taksi, deca od 02-12 god. plaćaju pun iznos aerodromskih taksi 119 EURA,
• Zdravstveno osiguranje na teritoriji Rusije nije obavezno, po osobi iznosi oko 10 EURA,
• Individualni troškovi.

Opisi hotela:
Opis hotela „MOSKVA“ 4* (četiri zvezdice po ruskoj kategorizaciji, ne evropskoj), St. Peterburg Adresa: Prospekt Aleksandra Nevskog 2.
Metro stanica: Trg Aleksandra Nevskog. Hotel se nalazi u Centru grada. Fotografije i opis hotela možete pogledati na stranici http://www.rtours.rs/sr/hotel-moskva-sankt-peterburg/

Opis hotela „GOLDEN RING“ 5*, Moskva Adresa: Smolenskaya br. 5, Moskva. Metro stanica – Smolenskaya. Hotel se nalazi u Centru grada. U neposrednoj blizini se nalaze Crveni trg i Kremlj. Fotografije i opise možete pogledati na stranici
http://www.rtours.rs/sr/hotel-golden-ring/

Fakultativni program:
St. Peterburg
Ermitaz - 40 eura
Carsko selo (Puskin) - 47 eura
Petergof - 55 eura
Krstarenje rekama i kanalima - 30 eura

Moskva
Obilazak Kremlja - 30 eura
Obilazak Kremlja + oruzana palata - 53 eura
Sergijev posad - 40 eura
Metro tura - 15 euraNAPOMENE:
• U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska). Opisi hotela su informativnog karaktera i preuzeti sa web-stranice hotela. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela.
• Putnici koji poseduju inostrani pasoš, dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni...).
• Za pasoše republike Srbije viza nije potrebna.
• Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz važećeg pasoša. Važnost pasoša je minimum 6 meseci nakon datuma izlaska iz Rusije.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih okolnosti (npr.gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenih za obilazak...).
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni cenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 15 putnika) otkaže putovanje, o čemu je dužan da obavesti putnike najkasnije pet dana pre početka putovanja.
• Avio kompanija zadržava pravo promene vremena leta.

Ovlašćeni agent prodaje: OMNITURS BEOGRAD
Organizator putovanja: “R-TOURS” BEOGRAD, licenca kategorije OTP 22 od 16. 01. 2013

NAPOMENA – VAŽNO: Cena aranžamana je važeća ukoliko se pasoški podaci (kopije pasoša) dostave Agenciji najkasnije mesec dana pre puta.
Ukoliko dostava bude 3 nedelje do puta, cena aranžmana se uvećava za 5%, 2 nedelje do puta – 10%, a nedelju dana do puta – 20%.
Molimo putnike da pažljivo pročitaju OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, koji su sastavni deo ovog programa