Putovanja - Uskrs - Italija - Sicilija
Sicilija - autobusom


 • Program:
 • Polazak:
 • Povratak:
 • Usluga:
 • Hotel:
 • Prevoz:
 • Sicilija
 • 27.04.2019.
 • 05.05.2019.
 • Noćenje sa doručkom
 • 3*
 • Autobus / Brod
Cena: 395 €

9 dana / 6 noćenja


Termini putovanja Hotel Redovna cena Specijalna cena *
27.04.-05.05.2019
3*
395
///


 (plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Addiko Banke na dan uplate)

Cenovnik br. 3 od 11.01.2019.

Postavite pitanje

1. dan (27.04.2019.): Beograd – Drač - Bari
Polazak iz Beograda oko 03 časa ujutro sa turističkog terminala, koji se nalazi u sklopu Autocentra Lasta, na autoputu Beograd – Niš. Putovanje Ibarskom magistralom, preko Crne Gore do Drača. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti. Dolazak u DRAČ u popodnevnim satima. Po dolasku, sledi kraća panoramska tura sa razgledanjem (Rimski amfiteatar, Vizantijski market, ostaci vizantijskih zidina…). Slobodno vreme do 19.30h. Odlazak do luke grada i po obavljanju formalnosti prijave putnika, ukrcavanje na feribot. Noćna plovidba Jadranskim morem.

2. dan (28.04.2019.): Bari – Mesina - Palermo
Dolazak u Bari. Poseta bazilici Sv. Nikole Dolazak u Redjo. Prelazak trajektom u Mesinu. Putovanje ka Palermu. Dolazak u Palermo. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan (29.04.2019.): Palermo - Bageria – Korleone – Monreale - Palermo
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili celodnevni fakultativni izlet ka unutrašnjosti Sicilije. Poseta seocu BAGERIA i znamenitoj Vili Pelagonia koja predstavlja jednu od najlepših i najraskošnijih rezidencija na Siciliji. Ova vila se našla i u čuvenom filmu „Sicilijanac“. Nakon posete vili Pelagonija, nastavak putovanja ka brdovitoj unutrašnjosti Sicilije i ka planinskom seocu KORLEONE. Ovo mesto je poslužilo piscu Mariju Puzi da u njega smesti delom radnju svog čuvenog romana „Kum/Il Padrino“ po kojem je kasnije i snimljen kultni film. Od svih crkvi, a ima ih mnogo, najlepša je crkva dell'Addolorata, pravi reprezent razvijenog sicilijanskog baroknog stila. U popodnevnim časovima odlazak u nedaleki Monreale u kome je krajem 12. veka sagrađen veličanstveni mauzolej normanskih kraljeva Sicilije ukaršen sa gotovo 8000 km2 najfinijih mozaika. Gradili su ga vešti arabljanski arhitekti, stvarajući od njegovih zidova pravu čipku od kamena. Iz Monrealea se pruža najlepši pogled na takozvanu Zlatnu školjku u kojoj leži grad Palermo i čuvene plantaže pomorandži i badema - sicilijanski izvozni artikl br. 1. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan (30.04.2019.): Palermo – Agridjento
Doručak. Napustanje hotela. Obilazak Palerma sa njegovim znamenitostima od Porta Feliće, preko trga Pretorija, Martorane i Duoma do velikog vrta Kraljevske palate (Palaco dei Normani) i manastira San Djovani delji Eremiti. Slobodno vreme. Nastavak puta do Agriđenta. Po dolasku u Agriđento smeštaj u hotel. Slobodno vreme ili fakultativni izlet do PJACA ARMERINE, grada koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. U ovom gradu ćemo posetiti upravo najveću atrakciju, Vila Romana del Casale u kojoj se nalaze neverovatni rimski mozaici. Nakon poseti vili, poseta i istorijskom središtu Pjaca Armerine sa izuzetno živopisnim srednjovekovnim ulicama i veličanstvenom Katedralom. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan (01.05.2019.): Agriđento – Raguza – Modika – Noto – Agriđento
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili celodnevni fakultativni izlet sa obilascima Raguze, Modike i Nota. Dolazak u prelepu RAGUZU čiji se barokni istorijski centar nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Razgledanje starog dela pod nazivom Ibla kojim dominira raskošna Katedrala a potom slobodno vreme na trgu Republike, jednom od najživopisnijih delova grada. Odlazak u obližnji gradić MODIKA, poznat pre svega po odličnoj čokoladi. Slobodno vreme za samostalno istraživanje grada. Odlazak do gradića NOTO koji sa svojim elegantnim aristokratskim palatama predstavlja pravi simbol raskošnog sicilijanskog baroka. Slobodno vreme za šetnju elegantnim Korzom Vitorija Emanuela. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan (02.05.2019.): Agriđento - Đardini Naksos
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak u obilazak istorijskog centra grada i razgledanje Duoma, katedrale i prelepe crkve Santa Maria dei Greci koja je izgrađena na temeljima grčkog hrama boginje Atene. Slobodno vreme ili fakultativna poseta arheološkom lokalitetu DOLINA HRAMOVA koji predstavlja biser antičkog graditeljstva i najveći kompleks grčkih hramova na svetu. Dolina hramova se nalazi pod zaštitom UNESCO-a kao baština od svetskog značaja. Nastavak puta ka Đardini Naksosu. Dolazak u ovo najstarije naselje na tlu Sicilije u večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

7. dan (03.05.2019.): Đardini Naksos – Sirakuza – Katanija - Đardini Naksos
Doručak. Organizovan fakultativni izlet do grčkih antičkih lokaliteta i istorijskih centara prelepih gradova Sirakuze i Katanije. Obilazak fantastičnog hrama boginje Atene oko koga je izgrađena gradska katedrala u Sirakuzi, Arteuzina fontana, ostaci Apolonovog hrama, ostrvo Ortiđo i Arheološki park sa antičkim amfiteatrima, Hironovim oltarom i pećinom Dionizijevo uvo najveće su atrakcije rodnog grada čuvenog matematičara Arhimeda. Ništa manje nije privlačna Katanija sa svojim baroknim crkvama i fantastičnom Pjacom di Duomo sa koje se pruža gotovo nestvaran pogled na Etnu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Đardini u večernjim časovima. Noćenje.

8.dan (04.05.2019.): Đardini Naksos – Taormina – Bari – Drač
Doručak. Odjava iz soba i pakovanje stvari u bus od 08.15h. Slobodno vreme u Đardiniju ili individualni odlazak lokalnim prevozom do obližnjeg grada TAORMINA, koji po mnogima predstavlja najlepši grad Sicilije sa čijih terasa se pruža nestvaran pogled na Zaliv Naksosa i vulkan Etnu. U 12h polazak iz Đardinija ka Bariju uz prelazak Mesinskog moreuza i putovanje preko pokrajina Kalabrija i Bazilikata ka Apuliji. Po dolasku u BARI, odlazak do luke i nakon obavljanja neophodne procedure i pasoške kontrole, ukrcaj na brod i isplovljavanje ka Draču. Noćna plovidba Jadranskim morem.

9. dan (05.05.2019.): Drač – Beograd
Pristajanje u luku Drač oko 8h ujutro. Nakon iskrcaja, sledi vožnja preko Crne Gore ka Beogradu. Povratak u kasnim noćnim satima na turistički terminal. Kraj putovanja.

ARANŽMAN OBUHVATA:
-Prevoz turističkim autobusom (audio/video oprema, klima, WC) na navedenim relacijama, sve putarine, takse i parkinge u zemlji i inostranstvu
-Povratni prevoz feribotom na liniji Drač-Bari-Drač
-Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama u hotelima sa 3* na bazi 6 noćenja/doručak (doručak – švedski sto) i to:
Palermo -2 noćenja/doručak, hotel tipa „Atheneum“ i slični. Tacno ime hotela biće poznato 7 dana pred put
Đardini Naksos - 2 noćenja/doručak, hoteli tipa „Villa Linda“, „Tysandros“ i slični. Tačno ime hotela biće poznato 7 dana pred put
Agriđento - 2 noćenja/dorucak, htl tipa „Dei Pini“ i slicni. Tačno ime hotela biće poznato 7 dana pred put
-Obilaske Drača, Barija, Mesine, Palerma i Agriđenta prema program
-Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom celog putovanja
-Troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
-Medjunarodno zdravstveno putno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 eur)
-Smeštaj u kabinu na feribotu Drač-Bari-Drač – (četvorokrevetna kabina sa WC) – 100 eur za oba pravca (cena po kabini) ili dvokrevetna kabina sa WC – 80 eur za oba pravca (cena po kabini)
-Gradske takse u hotelima na Siciliji – oko 2 eur po noćenju i osobi –plaćaju se isključivo na recepciji hotela prilikom preuzimanja ključeva!
-Fakultativne izlete i ulaznice
-Individualne troškove

DOPLATE:
-Doplata za 1/1 sobu iznosi 120 eur za svih šest noći

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Cene su izražene u eurima, a plaćanje je iskljucivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne Addiko banke na dan plaćanja, u skladu sa sledecim uslovima:
-prilikom rezervacije, plaća se akontacija u iznosu od 30%, ostatak najkasnije 15-10 dana pre puta (gotovinski ili platnim karticama)
-prilikom rezervacije, plaća se akontacija u iznosu od 40 %, ostatak na rate deponovanim čekovima, poslednja rata 2 meseca posle realizovanog putovanja
-platnim karticama – VISA, VISA ELECTRON, MASTER, MAESTRO, DINA, u skladu sa naznačenim uslovima plaćanja.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
Zvanična potvrda hotela u kom će biti obezbeđen smeštaj za grupu, na bazi navedene usluge, u skladu sa najavljenom kategorijom i lokacijom, dobija se najranije 7 dana pred polazak na putovanje. U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet.

Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama u hotelima sa 3* na bazi 6 noćenja/doručak (doručak – švedski sto) i to:
Palermo - 2 noćenja/doručak, hotel tipa „Atheneum“ i slični. Tacno ime hotela biće poznato 7 dana pred put
Đardini Naksos - 2 noćenja/doručak, hoteli tipa „Villa Linda“, „Tysandros“ i slični. Tačno ime hotela biće poznato 7 dana pred put
Agriđento - 2 noćenja/dorucak, htl tipa „Dei Pini“ i slicni. Tačno ime hotela biće poznato 7 dana pred put

Smestaj u datim hotelima ili slicnim ( iste kategorije i iste ili slicne lokacije)
FAKULTATIVNI IZLETI:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i realizacija zavisi od broja prijavljenih putnika. Minimum za realizaciju je 30 prijavljenih putnika, a moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina na lokalitetima, broja prijavljenih osoba, kao i drugih objektivnih okolnosti.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI:
-SICILIJANSKA SELA I MONREALE = 40 eur (sa ulaznicama za vilu Pelagonia i katedralu u Monrealu)
-PJACA ARMERINA = 30 eur ( sa ulaznicom za Vilu Romanu del Casale)
-DOLINA HRAMOVA U AGRIDJENTU = 30 eur (sa ulaznicom za arheološki lokalitet)
-RAGUZA, MODIKA I NOTO = 30 eur
-SIRAKUZA I KATANIJA = 35eur (sa ulaznicom za arheološki lokalitet u Sirakuzi)

PAKET SVIH IZLETA ZA UPLATU U AGENCIJI: 135 EUR

NAPOMENE:
-svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
-organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije -smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Italije.
u slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
-TA Omniturs ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
-obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
-putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
-minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 65. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
-upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza - “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
-raspored sedenja u autobusu po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
-Ne postoji mogućnost odabira sedišta – Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir trudnice , starija lica, porodice sa malom decom kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće. Dozvoljeni prtljag je jedna putna torba.

OBAVEŠTENJE O NAČINU I MESTU PRIJEMA REKLAMACIJE:
Putnik je dužan da agenciju ili predstavnika lokalnog inopartnera na destinaciji, na koju je agencija uputila potrošača, za slučaj da mu je potrebna određena pomoći ili ima odredjene primedbe, u pisanoj formi, na papiru ili na drugi odgovarajuči način, obavesti o potrebnoj pomoći, kao i o nedostacima smeštajnih jedinica i prevoza najkasnije u roku do mesec dana od dana utvrđivanja nedostatka. Putnik može da izjavi reklamaciju na mestu koje je određeno za prijem reklamacija usmeno, telefonom, pisanim ili elektronskim putem, uz dostavu ugovora o ugovorenom aranžmanu. Agencija i prevoznik su dužni da potrošaču izdaju pismenu potvrdu ili elektronskim putem potvrde prijem reklamacije, kao i da najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovore potrošaču na izjavljenu reklamaciju, bez obzira da li reklamacija ima ili nema osnova. Mesto određeno za prijem reklamacija su prostorije: OMNIPROMET DOO - TA „OMNITURS“ Beograd, elektronskim putem na mail: info@omniturs.rs, odnosno pozivom na telefon: 011 33 48 851! Osoba ovlašćena za prijem reklamacija, pisanim ili elektronskim putem, u toku korišćenja smeštaja i prevoza, kao i nakon završetka ugovorene usluge je: Kolaković Milanka.

POTVRDA O GARANCIJI PUTOVANJA I POLISA OD ODGOVORNOSTI:
Uz sve objavljene programe putovanja i prevoza važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA organizatora turističkog putovanja agencije OMNIPROMET DOO – TA „OMNITURS“ Beograd i sastavni su deo objavljenog pisanog programa putovanja, usaglašeni sa YUTA standardima i elementima važećih pravilnika i uslovima koje reguliše Zakon o turizmu. TA OMNITURS Beograd kao organizator putovanja poseduje Licencu OTP br. 235/2010. od 11.02.2010., uz Garanciju putovanja u visini pokrića štete od 300.000,00 eura za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete, koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene opštim uslovima i programom putovanja, po Ugovoru o garanciji putovanja br. 0120/2019. od 25.01.2019. koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU“YUTA“, prijavom na telefon 011/322-86-86, ili dopisom na adresu ul. Kondina 14 ili prijavom na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, uz obezbeđenu Polisu br. 300060581 od 08.01.2018. godine ugovorenu sa Akcionarskim društvom za osiguranje „DDOR Novi Sad“ - Novi Sad.