Sicilija


Sicilija - Rim


  • Program:
  • Usluga:
  • Hoteli:
  • Prevoz:
  • Sicilija
  • Noćenje sa doručkom
  • 3*
  • Autobus
od 219 €

9 dana / 4 noćenja


Termini putovanja Hotel Cena aranžmana
Specijalna cena *
10.11.-18.11.2018
3*
269
219

 *Specijalna cena se odnosi na prvih 25 putnika po terminu. Nakon toga se primenjuje regularna cena kao u tabeli
     (plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Addiko banke na dan uplate)

 

Postavite pitanje

PROGRAM PUTOVANJA:

1.Dan. Polazak iz Beograda sa “Lastinog” parkinga, koji se nalazi u sklopu Autocentra Lasta, na autoputu Beograd – Niš, (odlukom sekretarijata za saobraćaj gradske uprave o mestu polaska autobusa za sve vanlinijske prevoze i turističke polaske) u 17.00 sati. Odlazak do Novog Sada po putnike I nastavak putovanja. Voznja kroz Srbju , Hrvatsku, Sloveniju I Italiju sa kracim pauzama za odmor I granicnim formalnostima.
2. Dan. Dolazak u Rim u ranim jutarnjim casovima . Slobodno vreme. Smestaj u hotel. Kraci odmor. Zatim odlazak metroom na fakultativni izlet “Upoznajte Rim”. U trosatnoj setnji upoznacemo se sa antickim, srednjevekovnim, renesansnim I modernism Rimom. Koloseum, carski I anticki forumi (nije predvidjen ulazak I obilazak), konstantinov slavoluk, pjaca Venecija I Kapitolski Brezuljak, Panteon, pjaca Navona, cuvena crkva San Pjetro in Vinkoli u kojoj se nalazi Mikelandjelovo remek delo –gorostasna statua Mojsija, pjaca de Spanja sa svetski poznatim “spanskim stepenicama”, Fontana Di Trevi, duz via del korzo. Setnju zavrsavamo na pjaci del Popolo na samim dokovima Tibra. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, rucak , shoping.. U vecernjim casovima moguc odlazak na fakultativni izlet “Rim nocu” uz pratnju vodica gde cemo se upoznati sa boemskim I romanticnim Transtevereom (sto u prevodu znaci “preko tibra”) omiljenim mestom za nocni provod samim rimljanima. Slobodno vreme. U dogovoreno vreme povratak u hotel sa vodicem ili individualno. Nocenje.
3. Dan. Dorucak. Pakovanje stvari u autobus. Napustanje hotela I voznja do centra grada ili mogucnost fakultativnog izleta do Tivolija. Privatni raj Bordzija, vrt I cuvena vila D’Este u kojoj je ziveo jedan od najmladjih kardinala na svetu, izgleda kao da ste bezmalo posetili raj na zemlji.Obilazak vile I vrta uz pratnju I objasnjenje vodica. Slobodno vreme. U ranim popodnevnim casovima povratak u Rim. Sloobodno vreme. U poslepodnevnim casovima mogucnost posete Vatikanu- vatikanskim muzejima uz Sikstinsku kapelu, papine vrtove, ulazak u najvecu crkvu na svetu –cuvenu baziliku Sv. Petra, uz pratnju strucnog vodica. U vecernjim casovima (oko 23.00) skup putnika I polazak prema Redjio di Kalabrija.
4. Dan. Dolazak do Luke Vila San Djovani u ranim jutarnjim casovima, prelazak trajektom (voznja oko 30-tak minuta) mesinskim moreuzom I dolazak u Mesinu. Panoramski razgled grada I kraci odmor za jutarnju kafu. Nakon odmora povratak u autobus I polazak u Palermo. Obilazak takozvane Zlatne skoljke-doline u kojoj lezi grad Palermo okruzen plantazama pomorandzi I badema. Obilazak gradskih znamenitosti pocinjemo Portom Felice preko trga Pretorija, Martorane I Duoma do vrtova Palaco dei Normani-kraljevske palate I manastira San Djovani delji Eremiti. U kompleksu kraljevske palate nalazi se I cuvena kapela Palatine, dvorska kapela koju je u I polovini 12 v sagradio I dao da se po njegovoj zelji ukrasi normanski vladar Sicilije Roze II. Jos za zivota bio je poznat po nadimku “ kralj umetnik” , napravio je od svoje rezidencije legendarni I opstepoznati biser evropske srednjevekovne umetnosti. Kapela Palatina kao deo vanrednog umetnickog komplexa pod zastitom Unesca sadrzi izvanredne vizantijske mozaike, romanicki klesani ukras kao I arabljanske arabeske koji zdruzeni formiraju enterijer od koga zastaje dah. Mogucnost fakultativne posete kapeli.Slobodno vreme. U poslepodnevnim casovima mogucnost fakultativnog izleta u obliznji Monreale odakle se pruza najvelincastveniji pogled na citav Palermo i okolinu. Setnja starim gradskim jezgrom uz posetu velicanstvenom mauzoleju iz 12 v. u kome pocivaju normanski kraljevi Sicilije, svoj vecni mir pronasavsi u prostoru sa gotovo 8.000 m2 potpuno prekrivenim najfinijim mozaikom gde zidovi deluju poput cipke od kamena- delo najvestijih arapskih arhitekata I skulptora. U kasnim vecernjim casovima polazak prema hotelu. Smestak u hotel. Nocenje.
5. Dan. Sirakuza/Katanija Dorucak Mogucnost organizovanog fakultativnog izleta do istorijskih centara dva najvaznija grada na Siciliji- Arhimedove Sirakuze I neprevazidjene Katanije.Dolazak u Sirakuzu I obilazak zapocinjemo posetom jednom od najstarijih grckih-antickih lokaliteta na nekadasnjoj teritoriji Velike Grcke ( Magna Grecija) hram boginje Atene- gde je nekada bilo glavno svetiliste drevne Sirakuze, gradska katedrala, Palaco Beneventano del Bosko iz 18 v. –najlepsi primer sicilijanskog baroka uz posetu crkvi Santa Lucia ala Badia u kojoj se nalazi jedno od Karavadjovih remek dela na koje je sam umetnik bio najponosniji “sahrana Sv. Lucije” cine samo delic poluostrvaOrtidje I prelepih trgova, ulicica, Fontana koje ce vas ostaviti bez daha. Nastavak kratkog putovanja prema arheoloskom parkukoji je ujedno I najveca atrakcija rodnoga grada cuvenog matematicara ali I pesnika Arhimeda. Sledi cudesni obilazak teatra Romana, Hironovog oltara, pecine” dionizijevo uvo” u kojoj je bilo zatoceno oko 7000 Atinjana I ostavljeno da umre nakon poraza u bitci koju opisuju “ najvecu akciju u Helenskoj istoriji” , kao I grckog amfiteatra usecenig u samu stenu. Nakon obilaska voznju nastavljamo do Katanije, neprevazidjenog centra tradicionalne sicilijanske kuhinje ali I sedista cuvenih gradjevina sagradjenih od crne lave a sve u stilu sicilijanskog baroka. Pjaca del Duoma sa velicanstvenom katedralom I skulpturom slona-simbol grada okruzena je I zgradama gradske vecnice I jos nekoliko palata a sa ovoga trga pruza se I neverovatni pogled na vulkansku-planinu Etna, uz gradske pijace na otvorenom daju jedinstvenu sliku sicilijanskog zivota. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nocenje.
6. Dan. Etna/Toarmina Dorucak. Nakon dorucka mogucnost fakultativnog odlaska na majku citave sicilije cuvenu vulkansku planinu Etnu. Mesto koje odise citavim nizom mitova I legendi. Na Etni je hromi Bog Hefestus zajedno sa svojim sabratom Dionisom –Bogom vina nasao utociste I dom bezeci pred Herinim besom. Na Etni u jednom od skrivenih kratera usnuo ceka kralj Artur zajedno sa svojim vitezovima pravo vreme da ponovo osnuje Kamelot. Penjanje na visinu od 2000 m gde vas cekaju krateri “ silvestri” najmladji ugaseni krateri Etne. Individualni odlazak na visinu od 3343 m do samog grotla predstavlja dodatnu uslugu u odnosu na cenu izleta. Zicara I odelo za penjanje predstavljaju dodatnu uslugu I naplacuju se na licu mesta. Povratak u Hotel. U vecernjim casovima obilazak najromanticnijeg obliznjeg gradica gde su Marlen Ditrih I Greta Garbo svracale zbog cuvenih poslasticarnica I boemskih kafiterija . Toarmina je omiljeno letovaliste dzet seta ali I mesto gde je D. H. Lorens napisao pocetne redove “ Ljubavnika Ledi Ceterli” a Lorens Darel dovrsio” Avinjonski kvartet”. Dolazak lokalnom zicarom do samog centra starog jezgra grada uz neverovatne pejzaze sa zadivljujucom vegetacijom I cudesnim pogledom na vulkan Etnu jedno je od iskustvo koje svrstavamo kao neprocenjivim I neponovljivim. Povratak u Hotel. Nocenje.
7. Dan. “Sicilijanska sela” Dorucak. Fakultativni izlet “Sicilijanska sela” Forca D Agro I Savoka, ne zna se koje je autenticnije I na vecoj visini. Ako od negde zelite napraviti najfascinantnije fotografije Jonskog mora I prelepih zaliva onda su ova sela pravi izbor. Svako od njih pojedinacno nudi zanimljive pejzaze ali I ono sto ih je odvelo u legendu, svakako je ponaosob bilo ujedno I inspiracija kao I mesto snimanja najupecatljivijih scena iz filma “ Kum” . Poseticemo njihove vecno postovane katedrale, zaviriti u muzej cokolade, one koje sicilijanci prave sa morskom solju ili lokalnim travama, probati vino, limuncelo. Poseticemo I mesto snimanja svadbe Apolonije I Korleonea, cuveni Vikli Bar… Poseta etno muzeju ili slobodno vreme do povratka u hotel. U vecernjim casovima polazak prema Mesini .Ukrcavanje na trajekt I nocna voznja do Napulja.
8. Dan. Dolazak u Napulj u ranim jutarnjim satima. Obilazak Napulja-cuvenog kao prestonice pice koji je nekada bio prestonica Kraljevine 2 Sicilije, a sada u svom zgusnutom centru nudi palate, crkve, manastire I cak dva drevna zamka rasporedjeni u samo par ulicica unaokolo.. Obilazak kastela Nuovo, zatim rivijere di Kjaja, teatra San Karlo , Galerije Umberto I , crkve Sv. Pavla, palate Reale… setnja duz via Toledo do gradske katedrale. Slobodno vreme za shopping I rucak. U poslepodnevnim casovima moguc fakultativni obilazak lokaliteta “ Pompeji” jednog od najvecih ali I najvaznijih lokaliteta udaljenog na samo par km od Napulja. Erupcijom Vezuva 79 godine u I v.n.e. za samo jedan dan nestaju Pompeji zajedno sa obliznjim Herkulaneumom. Glavna iskopavanja , ciscenja pocinju u 18 v. , oslobadjajuci prve zidine hramova I kuca nekadasnjega grada. Obilazak malog I velikog amfiteatra, glavnog gradskog foruma, javnih kupatila, gaunove kuce…. Odlazak do Lokaliteta cuvenom zeleznicom cirkum Vezuviana. Povratak za Napulj. Slobodno vrene do povratka za Beograd. Nocna voznja sa usputnim pauzama radi odmora I granicnih formalnosti.
9. Dan. Dolazak u Novi Sad/ Beograd u podnevnim satima.

U CENU JE URAČUNATO:
* Prevoz visokopodnim ili double decker autobusom turističke klase na navedenoj relaciji (klima; audio/video oprema)
* Smeštaj u dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem na bazi 1 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak) u hotelu 3* u širem centru Rima ili okolini , I 3 nocenja na Siciliji na bazi nocenja sa doruckom u skladu sa lokalnom kategorizacijom. Tacno ime hotela putnici znaju 5 dana pred put I bice istaknuto na sajtu agencije.
* uslugu stručnog pratioca grupe tokom putovanja
* Organizacija i stručno vođstvo puta

U CENU NIJE URAČUNATO:
Fakultativni izleti:
* “Setnja Rimom” -15 €, “Rim nocu”-10€ , “Tivoli”-20 € , “Vatikan” -35 €. PAKET “RIM” UMESTO 80 € JE 70 €.
* “Palermo i Monreale” -20 €, “vulkan Etna” – 20e , “ Sirakuza/Katanija” -30 €, “ Toarmina”- 15 €, “ Sicilijanska sela” – 25 e PAKET “SICILIJA” UMESTO 105 JE 90 E.
* Poseta “Pompeji” - 30 €
*obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.09.2014, plaća se na recepciji hotela)– za boravak u hotelima sa 3 * – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4 * – 6 € po noćenju / po osobi
* obaveznu gradsku komunalnu taksu u Đardini Naksosu (uvedena 29.07.2011, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2 i 3* – 1 ,5 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 3 € po noćenju / po osobi. Deca do 10 godine ne plaćaju taksu.
* Troškovi putnog osiguranja u iznosu od 10 € u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu na dan uplate
* Individualni troškovi putnika
Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja u smislu promene redosleda pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti. Organizator putovanja može povećati ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela, tarifama prevoznika, poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga NAPOMENA ZA HOTEL: Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera ( 5 dana pred put), obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta: www.omniturs.rs

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: • U dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan plaćanja
• prilikom rezervacije akontacija u iznosu od 30%, ostatak najkasnije 15 dana pre puta (gotovinski ili platnim karticama)
• prilikom rezervacije akontacija u iznosu od 30%, ostatak na rate deponovanim čekovima, poslednja rata 2 meseca posle putovanja
• platnim karticama – VISA, VISA ELECTRON, MASTER, MAESTRO, DINA)

POPUSTI I DOPLATE:
• doplata za jednokrevetnu sobu - 100€

OBAVEŠTENJE O NAČINU I MESTU PRIJEMA REKLAMACIJE:
- putnik je dužan da agenciju za slučaj potrebe pružanja određene pomoći, u pisanoj formi, na papiru ili na drugi odgovarajući način, obavesti o nedostacima smeštajnih jedinica, najkasnije u roku do mesec dana od dana utvrđivanja nedostatka. Putnik može da izjavi reklamaciju na mestu koje je određeno za prijem reklamacija usmeno, telefonom, pisanim ili elektronskim putem, uz dostavu ugovora o prodatom aranžmanu. Agencija i prevoznik su dužni da potrošaču izdaju pismenu potvrdu ili elektronskim putem potvrde prijem reklamacije, a da najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovore potrošaču na izjavljenu reklamaciju. Mesto određeno za prijem reklamacija je: OMNIPROMET - TA OMNITURS, Beograd, mail: info@omniturs.rs, tel: 011 33 48 851 Osoba ovlašćena za prijem reklamacija, u toku korišćenja smeštaja i prevoza, kao i nakon završetka usluge je: Kolaković Milanka.

POTVRDA O GARANCIJI PUTOVANJA I POLISA OD ODGOVORNOSTI: Uz objavljeni program putovanja i prevoza važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA organizatora turističkog putovanja agencije OMNITURS i sastavni su deo objavljenog pisanog programa putovanja, usaglašeni sa YUTA standardima i elementima koje reguliše Zakon o turizmu. OMNITURS kao organizator putovanja poseduje Licencu OTP br. 235/2010. od 11.02.2010., uz Garanciju putovanja u visini pokrića štete od 300.000€ za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete, koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene opštim uslovima i programom putovanja, po Ugovoru o garanciji putovanja br. 0120/2018 od 10.01.2018. koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU“YUTA“, prijavom na telefon 011/322-86-86, dopisom na adresu ul. Kondina 14 ili prijavom na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, uz obezbeđenu Polisu br. 300060581 od 25.01.2018. godine ugovorenu sa Akcionarskim društvom za osiguranje „DDOR Novi Sad“ - Novi Sad. Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja T.A OMNITURS, licenca OTP 235/2010 od 11.02.2010. godine Cenovnik broj 1 od 25.04.2018

NAPOMENA ZA HOTEL: Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera ( 5 dana pred put), obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta: www.omniturs.rs
NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA: - Zvanična potvrda hotela u kom će biti obezbeđen smeštaj na bazi navedene usluge,dobija se najranije 2 dana pred polazak. U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 16:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
- Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.omniturs.rs
- U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.
- Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
- Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije...
Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Fakultativni izleti:
* “Setnja Rimom” -15 €, “Rim nocu”-10€ , “Tivoli”-20 € , “Vatikan” -35 €. PAKET “RIM” UMESTO 80 € JE 70 €.
* “Palermo i Monreale” -20 €, “vulkan Etna” – 20e , “ Sirakuza/Katanija” -30 €, “ Toarmina”- 15 €, “ Sicilijanska sela” – 25 e PAKET “SICILIJA” UMESTO 105 JE 90 E.
* Poseta “Pompeji” - 30 €


NAPOMENE:

• Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
• Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije
• Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Italije.
• Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo , tople i hladne napitke.
• Za realizaciju fakultativnih izleta potreban je minimum od 30 putnika da bi se isti realizovali.
• U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
• TA Omniturs ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
• Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju. • Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
• Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
• Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza - “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
• Raspored sedenja u autobusu po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
• Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa
ROK ZA PRIJAVU JE 10 DANA PRE POLASKA ILI DO POPUNE MESTA